De speed pedelec

Speed pedelecs zijn werken net hetzelfde als een gewone elektrische fiets, maar hij biedt trapondersteuning tot 45km/u i.p.v. 25km/u. Wil je zelf de kracht van de speed pedelec ervaren reserveer dan voor een testrit of huur onze demofiets voor 1 of enkele dagen.Speed pedelecs zijn uitermate geschikt voor pendelen met de fiets over langere afstand, zo ben je gemakkelijk binnen het half uur op het werk als je 15km  van uw werk af woont. Bovendien vermijd je de drukte van het autoverkeer en de lange wachtrijen tijdens de spits.

Plaats op de rijweg:
Wie met een speed pedelec rijd dient de regels van eenn bromfiets klasse B te hanteren. Binnen de bebouwde kom moet men op de rijweg, buiten de bebouwde kom moet men gebruik maken van het fietspad,… Er kunnen ook specifieke verkeersborden voor speed pedelecs voorkomen. Deze hebben de beeltenis van een bromfiets vergezeld van de letter ‘P’.

Wettelijke bepalingen:
– De bestuurder van een speed pedelec is verplicht een helm te dragen
– De fiets dient ingeschreven te zijn bij de DIV
– Verzekering BA
– Rijbewijs AM (bromfiets) niet af te leggen indien in het bezit van Rijbewijs B

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Name *